Uvodnik
Studeni 2006. / godište VI / ISSN 

Dragi čitatelji,

o naizgled neobičnoj sprezi učenja i igranja već smo pisali u nekoliko brojeva našeg časopisa, no ovog smo puta otišli korak dalje. Zamolili smo doktoricu znanosti s austrijskog Sveučilišta primijenjenih znanosti FH JOANNEUM u Grazu i vodeću stručnjakinju s područja inovativnih pristupa u učenju gđu. Maju Pivec da ekskluzivno za časopis Edupoint napiše članak o svojim iskustvima. Rezultat te suradnje je članak "Igra i učenje - potencijali učenja kroz igru" koji našim čitateljima predstavlja sasvim nove pristupe u učenju.

Na 11. CEENetovoj radionici o mrežnim tehnologijama, održanoj početkom studenog u gruzijskom gradu Batumiju, sudjelovala je i naša kolegica Branka Vuk Koračak predstavljajući CARNetov sustav e-learning sadržaja i podrške hrvatskoj akademskoj zajednici. U svom članku za ovaj broj časopisa gđa. Vuk Koračak objašnjava program radionice, opisuje projekt e-Societes te navodi deset ključnih elemenata uspješnih e-learning programa.

I ovog puta objavljujemo prijevod nastavnog materijala s CARNetove E-learning akademije. Radi se o članku dr. Davida Wileya o objektima učenja u kojemu autor objašnjava njihove mogućnosti ali i poteškoće nastale u shvaćanju i načinu njihovog korištenja.

Pripremili smo vam i novosti iz svijeta e-learninga kao i zanimljiv opis "Škole budućnosti", a vama preostaje jedino da uhvatite malo slobodnog vremena i na miru pročitate još jedan novi broj našeg časopisa.

Ugodno čitanje želi vam...

Robert Majetić,
glavni urednik

 
  Copyright © 2005. Edupoint. Sva prava zadržana.