Novosti
Studeni 2003. / godište III / ISSN 1333-5987

Međunarodna konferencija o obrazovanju i informacijskim sustavima: tehnologije i primjene – EISTA 2004., održat će se u Orlandu, Florida, od 21. do 25. lipnja 2004. godine.

Glavni je cilj konferencije pružanje foruma za izlaganje problema i rješenja u primjenama informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT) u obrazovanju.
Sve informacije vezane uz slanje originalnih neobjavljenih radova, rezultata istraživanja, analiza, informacijskih sustava te inovativnih ideja i nacrta na polju obrazovanja i ICT-a koji bi mogli biti obogaćeni i unaprijeđeni drugačijim pristupima u ICT-u možete pročitati na web stranici http://www.confinf.org/eista04.

Najbolji radovi bit će objavljeni u Journal of Systemics, Cybernetics and Informatics (http://www.iiisci.org/Journal/SCI/Home.asp), u tiskanoj inačici, koja će biti poslana u knjižnice najvećih sveučilišta.

Metropolitan College of New York najavljuje konferenciju kojoj je cilj istraživanje uloge, ograničenja i mogućnosti vizualnih medija (definiranih u širem smislu riječi) u poučavanju i učenju. Svrha je konferencije problematizirati i istražiti kako se vizualni mediji mogu iskoristiti u poučavanju i učenju u humanističkim i društvenim znanostima.

Neke od tema su:

  • Kakvu ulogu imaju vizualni mediji (film, video, lijepe umjetnosti, Internet…) u poučavanju i učenju?
  • Kako vizualni mediji povećavaju ili umanjuju kvalitetu poučavanja i učenja?
  • “Poučavaju” li vizualni mediji na jednak način kao i klasični udžbenici? Ako da, kako integrirati te medije u obrazovni proces?
  • Kakva bi trebala biti uloga Interneta u obrazovanju? Otvara li se učenicima sasvim novi svijet informacija ili je došlo do svojevrsnog “informacijskog zasićenja”?
  • Koje su pozitivne, a koje negativne pedagoške implikacije uporabe simuliranih ili virtualnih okružja (virtualni znanstveni laboratoriji ili arheološka nalazišta…)?
  • Koje je strategije za kritičko promatranje moguće poučavati u sklopu nastavnog plana i programa?
  • Kako institucije mogu pridonijeti razvoju vizualnih pismenosti?

Konferencija će se održati u Metropolitan College of New York, 5. svibnja 2004. godine, a više informacija možete pročitati na web stranici
http://www.metropolitan.edu/community/specialevents.html

 
  Copyright © 2005. Edupoint. Sva prava zadržana.