Broj
Studeni / godište III / ISSN 1333-5987


Međunarodna konferencija o obrazovanju i informacijskim sustavima: tehnologije i primjene – EISTA 2004.
Metropolitan College of New York najavljuje konferenciju kojoj je cilj istraživanje uloge, ograničenja i mogućnosti vizualnih medija u podučavanju i učenju.Varanje i prisvajanje tuđih radova na Internetu u stalnom je porastu u akademskim krugovima. Koliko studenata koristi Internet za varanje?
Mnogi upozoravaju na moguće negativne posljedice uporabe tehnologije u razredu. Hoće li učenici izgubiti mogućnost uspostave kontakta s drugim ljudima?
Čini se da danas svi svoja mišljenja o korištenju Interneta i tehnologije u obrazovanju, no ironično je da pritom učitelje nitko ništa ne pita.

 
Jadranka Božikov: Elektronički dom zdravlja (eDZ): virtualno mjesto za trajno usavršavanje, informiranje i međusobnu komunikaciju obiteljskih liječnika
 
Aleksandar Lukić: Digitalna karta - ususret geografiji budućnosti?
 
Dinko Babić: Internet kao pomagalo u sveučilišnoj nastavi – iskustvo jednog nastavnika
 
Antonela Marušić: Interkulturalni projekt
 


Elektronički dom zdravlja (eDZ): virtualno mjesto za trajno usavršavanje, informiranje i međusobnu komunikaciju obiteljskih liječnika
U medicini se gotovo svakodnevno otvaraju nove mogućnosti korištenja Interneta i mrežnih tehnologija. Danas je komunikacija liječnika i pacijenta moguća putem mreže, što će se u budućnosti vjerojatno puno više koristiti, a razvijaju se i sustavi za praćenje bolesnika na daljinu (npr. kod kuće).


 
 
  Copyright © 2005. Edupoint. Sva prava zadržana.