Dragi čitatelji
Prosinac 2003. / godište III / ISSN 1333-5987
U sljedećih nekoliko brojeva predstavit ćemo vam CARNetove referalne centre. U prošloj godini osnovano je njih sedam, svaki namijenjen specifičnom području obrazovanja uz pomoć informacijskih tehnologija.

Dragana Kupres
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet
Dragana.Kupres@CARNet.hr

Svaki nastavnik koji pokreće projekte obrazovanja na daljinu susreće se s mnogim pitanjima i problemima – od odabira »prave« tehnologije, načina izrade multimedijalnog gradiva, motiviranja studenata... Za većinu tih pitanja prosječan nastavnik u školi ili profesor na fakultetu nije posebno educiran.

Znanja i vještine potrebne za iskorak u svijet obrazovanja uz pomoć tehnologija znatno proširuju njegovo osnovno stručno područje. Mnoge od tih vještina većina nastavnika neće nikada niti steći (npr. programiranje ili izrada multimedijalnih materijala) pa će uvijek trebati stručnu pomoć.

Kako do tih stručnjaka doći, koja pitanja postaviti i kome se obratiti – o tome možete čitati u sljedeća tri broja. Referalni su centri zamišljeni kao pomoć i podrška upravo u takvim slučajevima. Već danas možete postaviti pitanje o temi koja vas posebno muči na e-mail adresu referalni@carnet.hr.

Uz pozdrave i lijepe želje pozivam vas da nas čitate i u sljedećoj godini,

Glavna urednica
Dragana Kupres

 
  Copyright © 2005. Edupoint. Sva prava zadržana.