Lipanj 2007. / godište VII / ISSN 1333-5987

Dragi čitatelji,

pred vama je posljednji broj časopisa Edupoint u ovoj školskoj/akademskoj godini, ljetni broj u kojem smo vam pripremili tri nova članka.

U prvom članku možete pročitati izvještaj s godišnje konferencije organizacije EDEN, konferencije na kojoj se ove godine bavilo Webom 2.0 i njegovim doprinosima u području obrazovanja. O čemu se pričalo na plenarnoj sjednici, kako se wiki može iskoristiti u obrazovanju te o čemu treba voditi računa pri dizajnu nastave doznajte iz članka kojeg kojeg zajednički potpisuju Jasna Tingle, Branka Vuk Koračak i Jasminka Maravić.

Pripremili smo vam i članak o procjeni znanja unutar online tečaja u srednjoškolskoj nastavi, nastao na temelju znanja i iskustva nastavnika iz Graditeljske škole u Čakovcu - gospođe Vlaste Abramić i gospodina Krunoslava Bedija te CARNetovog edukacijskog centra Edupoint.

Treći članak govori o generacijskoj podjeli učenika osnovnih škola utemeljenoj na razvoju tehnologije. U svome članku, dr. Mark van 't Hooft iznosi tezu da bi škole i roditelji morali razvijati bolje odnose s djecom i tehnologijom u cilju boljeg obrazovanja najmlađih generacija za njihovu nesumnjivo digitalnu budućnost.

Dragi čitatelji, s vama smo ponovno na jesen a do tada vam uredništvo časopisa Edupoint želi miran i ugodan ljetni odmor.

Robert Majetić,
glavni urednik

 
  Copyright © 2005. Edupoint. Sva prava zadržana.