Uvodnik
Svibanj 2008. / godište VIII / ISSN 1333-5987

Dragi čitatelji,

u Opatiji se od 26. do 30. svibnja održao 31. po redu međunarodni skup MIPRO 2008 na kojem nas je posebno zainteresiralo savjetovanje pod nazivom "Računala u nastavi". Bila je to prilika da kolegice Jasminka Maravić i Gordana Benat posjete ovo značajno okupljanje znanstvenika, stručnjaka, nastavnika, gospodarstvenika i svih zainteresiranih za primjenu ICT-a u obrazovanju te da našim čitateljima predstave najvažnija događanja. O upotrebi informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju piše i gospođa Lidija Kralj koja u svom članku, između ostalog, donosi i vlastita iskustva vezana uz primjenu računala u nastavi matematike u petim razredima osnovne škole.

Na kraju vam predstavljamo članak Anne Paole Correia, docentice u Centru za tehnologiju i podučavanje Državnog sveučilišta u Iowi. Ona u svom članku donosi analizu slučaja pedagogije iskustvene e-nastave korištene u jednom od tečajeva obrazovanja na daljinu. Zaključci i analiza navedena u članku temelje se na njenim osobnim promišljanjima te dijalozima objavljenima u sustavu za upravljanje tečajevima koji su koristile zajednice e-nastave.

Vjerujem kako ćete i u ovom broju pronaći neku zanimljivu temu te vas pozdravljam do idućeg, posljednjeg broja u akademskoj godini 2007/2008.

Robert Majetić,
glavni urednik

 
  Copyright © 2005. Edupoint. Sva prava zadržana.