Lidija Kralj: Utjecaj obrazovnih tehnologija na poučavanje

U radu se govori o obrazovnim tehnologijama i upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehnologija u individualizaciji obrazovanja i stvaranju okruženja po mjeri učenika. Navode se neke poželjne karakteristike sadržaja koji se pomoću IKT prenose učenicima te pozitivni utjecaji upotrebe IKT u obrazovanju otkriveni u europskim istraživanjima. U radu spominjemo kombinirani model nastave i virtualna okruženja za učenje, njihove prednosti i različite mogućnostima primjene u osnovnoj školi. Navodimo i jedan primjer upotrebe tog modela u nastavi matematike u osnovnoj školi.

 
Jasminka Maravić, Gordana Benat: MIPRO 2008

Međunarodni skup MIPRO 2008 po 31. put za redom održao se u Opatiji, od 26 do 30. svibnja u Kongresnom centru Grand hotela Adriatic i hotelu Admiral. Na ovom međunarodnom skupu ove se godine održalo dvadesetak znanstvenih i stručnih konferencija, ali i savjetovanja, seminara, foruma i radionica. Zahvaljujući raznolikim sadržajima i njihovoj kvaliteti MIPRO iz godine u godinu postaje sve značajnija točka okupljanja znanstvenika, eksperata, gospodarstvenika, menadžera, javnih osoba i svih onih koji se bave informacijskom i komunikacijskom tehnologijom s različitih polaznih pozicija.

 
Ana-Paula Correia: Pomak od teorije ka stvarnim iskustvima u zajednici e-nastave

Autorica donosi analizu slučaja pedagogije iskustvene e-nastave korištene u jednom od tečajeva obrazovanja na daljinu ovoga programa. U ovom poslijediplomskom tečaju dizajna nastave iskustveno učenje uvedeno je u zajednicu e-nastave na način da je od studenata zatraženo da primijene znanja i vještine na stvarne projekte dizajna nastave. Correia istražuje kako je povezanost aktivnosti online učenja sa stvarnim nastavnim potrebama pomogla u pripremi studenata za suočavanje s izazovima stvarnog radnog mjesta izvan virtualne učionice.

 

 
  Copyright © 2005. Edupoint. Sva prava zadržana.