Uvodnik
Siječanj 2007. / godište VII / ISSN 1333-5987

Dragi čitatelji,

prvi članak kojeg smo vam pripremili u novoj 2007. godini jest opis projekta „Korištenje Office-a 2003 u izradi školskih projektnih zadataka“ pokrenutog na inicijativu skupine nastavnika iz osnovnih i srednjih škola. Oni već godinama u svojoj nastavi na različite načine primjenjuju informacijske i komunikacijske tehnologije i dobro su im poznate sve prednosti takvog rada. Zajedničkim su snagama pokrenuli ovaj projekt, a o nastanku, cilju i detaljima ovog zanimljivog projekta, saznajte više iz članka gospođe Saide Deljac.

O CARNetovim online tečajevima pisali smo već nekoliko puta, a ovog vam puta predstavljamo članak pisan iz perspektive nastavnika. Kolega Krunoslav Bedi - nastavnik u Graditeljskoj školi u Čakovcu i kolegica Aleksandra Mudrinić zajedno su napisali tekst o primjeni Edupointovog online tečaja Obrada slike pomoću GIMP-a u srednjoškolskoj nastavi i kroz opis implementacije tog tečaja iznijeli svoja iskustva.

Nastavljamo i s objavom prijevoda nastavnog materijala s CARNetove E-learning akademije. Ovog vam puta nudimo članak dr. Terryja Andersona o teoriji online učenja. Dr. Anderson ističe kako je namjera ovog članka sagledati teoriju učenja općenito, a zatim se usredotočiti na ona svojstva konteksta online učenja koja nam omogućavaju razvijanje dublje i korisnije teorije online učenja.

Uz navedene članke nudimo vam i novosti iz svijeta e-learninga te niz zanimljivosti kojima je zajednički cilj promocija IT-a u obrazovanju.

Ugodno čitanje želi vam...

Robert Majetić,
glavni urednik

 
  Copyright © 2005. Edupoint. Sva prava zadržana.