logotip carneta logotip referalnih centara
  Odabir alata za e-obrazovanje   english
logotip referalnog centra
 
 

Referalni centri / Odabir alata za e-obrazovanje / Testirani alati / 2005 / Ilias

Ilias

 

ILIAS je open source alat koji se razvio zahvaljujući preporuci austrijskog ministarstva obrazovanja. Iako je napravljen korištenjem PHP-a, uz dodatne biblioteke, namijena mu je da se izvodi isključivo na Linux platformi (testiran je na RedHat distribuciji).

Linkovi

Rezultati testiranja

Službeni Web
Demo
Download

Trenutno je u verziji 3.2.3, ali je dokumentacija nedorađena te nije baš jednostavan za instalaciju i korištenje.

Cijena: Besplatno.

Proizvođač: ILIAS
Puni naziv programa: ILIAS
Verzija: 3.2.3

Slike ekrana alata za e-obrazovanje - Ilias



Prikaz naslovne stranice - Personal desktop. Vidi se popis svih kategorija, direktorija, tečajeva i dr. Prikaz izgleda kalendara koji mogu prilagođavati i studenti, predavači i autori posebno.



Repozitorij - glavni prikaz svih kategorija, tečajeva, foruma, grupa, testova... Pretraživanje korisnika, groupa, dokumenata na globalnoj razini.



Pristup internom emailu - omogućuje se i forwardiranje na vanjski email te korištenje predložaka. Forum - threadovi se mogu printati u printer-friendly formatu te se mogu sortirati po odgovorima i po datumu.



Kreiranje pitanja za testove - mogu se odabrati iz postojeće baze, pretraživati u bazi ili kreirati nova - jedna od četiri ponuđene mogućnosti (nominal, ordinal, metric, text) Osnovni prozor tečaja - s lijeve strane je TOC, a sa desne se mogu mijenjati osnovne postavke tečaja, pregledati cijeli tečaj ili izvesti u SCORM format za offline pregledavanje.



Editiranje pojedine stranice - koristi se čarobnjaci za unos pojedinih elemenata stranice (tablica, paragrafa, ...) Forum - podržano je više javnih foruma, ali nijedan ne može biti privatni.

 
 

Copyright © CARNet
design: logotip kimajaka