logotip carneta logotip referalnih centara
  Odabir alata za e-obrazovanje   english
logotip referalnog centra
 
 

Referalni centri / Odabir alata za e-obrazovanje / Testirani alati / 2005 / Moodle

Moodle

 

Moodle je fleksibilan i brz open source alat. Ima podršku za dvije baze: MySQL i PostgreSQL. Ima podršku za velik broj jezika, ali hrvatski nije izravno podržan.

Linkovi

Rezultati testiranja

Službeni Web
Download

Cijena: Besplatno.

Proizvođač: Moodle.org - Martin Dougiamas
Puni naziv programa: Moodle
Verzija: 1.4.3

 


Slike ekrana alata za e-obrazovanje - Moodle



Prikaz glavne konfiguracijske stranice - postavljanje postavki Moodle-a Naslovna stranica nakon logiranja u sustav - u sredini mogu biti prikazani dostupni tečajevi ili vijesti



Administriranje korisnika Glavna stranica tečaja - s lijeve strane se mogu editirati sudionici, grupe, vlastiti profil, pretraživati diskusijske grupe ili pregledavati/uređivati sve dostupne aktivnosti. U sredini je lekcije, zadaci i drugo definiraju po tjednima.



Upload datoteka - moguće je uploadati i zip datoteke i zatim ih raspakirati, te stvarati direktorije. Forum. Postoje dvije glavne grupe: općeniti i za učenje. Privatni forum je dostupan samo predavačima.



Stvaranje testova - podržan je velik broj pitanja koja se mogu uvesti i iz raznih drugih alata (WebCT, Blackboard i dr.) Stvaranje sigurnosne kopije tečaja (backup). Pojedini elementi tečaja se mogu izbaciti ili dodati u backup.

 
 

Copyright © CARNet
design: logotip kimajaka